B a n a a n i k a k k u
1. 3 munaa
2 kkp sokeria (voi vähentää)
2. 3 rkl punaista maitoa tai kermaa tai tuoremehua
3. 200 g sulatettua rasvaa
4. 3 kkp vehnäjauhoja (jos täysjyvää niin vähennä)
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
5. 2 tosi kypsää banaania muussattuna
Sekoita aineet 1-5 järjestyksessä. Paista 175 asteessa 1tunti.
Tein tätä muutama päivä sitten eikä jää viimeiseksi kerraksi. Kannattaa valita tuollainen normaalikokoinen kahvikuppi mitaksi. Mulla oli ensin aika iso ja ihmettelin suurta jauhomäärää. Onneksi olin vähentänyt sokeria joten pienemmällä kupilla sitten jauhot ja ihan hyvin onnistui. Tykkään tällaisistä ohjeista jotka on nopsia tehdä ja onnistumisprosentti on hyvä. Mulla ainakin tämä eka onnistui mainiosti vaikka tosi harvoin teen kakkuja.
Tekisi mieli leipoa, vaikka mun kyllä piti lopettaa leipominen lihomisen vuoksi...
VastaaPoistaPitää kokeillla seuraavan kerrankun banaanit meinaa kypsyä yli pöydällä :)
VastaaPoistaMy life ja elli : tuleehan tähän tietysti aika paljon rasvaa, ettei ihan kevyt ole mut jos joskus herkuttelee eikä joka päivä. Pehmeät banaanit on tähän ihan omiaan!
VastaaPoistaNam, hyvältä näyttää. Tuli heti vähän kakkuhimo kun näin ton kuvan. :P
VastaaPoistaBanaanikakkua en ole koskaan kokeillut, vaikka vähintään yhden banaanin syön joka päivä.... ;O)
VastaaPoistaNäyttääpä hyvän näköiseltä kakulta. Tuota voisin joku päivä kokeilla.
VastaaPoistaTytär kertoi että valmista banaanikakkua löytyy kaupastakin, olikohan se kuorrutettuna vähän niinkuin porkkanakakku. Tätä voisi kokeilla pannuversionankin.
VastaaPoista