torstai 19. huhtikuuta 2012

Muumimamman pannukakku

 Käsityöt ovat hieman vaiheessa - jotakin on tekeillä mutta kaikki jokseenkin kesken, enemmän tai vähemmän. Kokeilin pannarireseptiä Muumimamman keittokirjasta, hyvää tuli. Tässä ohje siihen:

PANNUKAKKU
4 kananmunaa
1 l maitoa
1 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
 Kaada kulhoon maito, kananmunat, sokeri ja suola ja vatkaa kevyesti. Lisää vehnäjauhot vähitellen sekoittaen, esimerkiksi kierrevatkaimella vatkaten. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä pannukakkua uunissa noin 30 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskea.
Tarjoile pannukakku lämpimänä esimerkiksi tuoremarjojen, hillon ja kermavaahdon kera.

"Emma ei vastannut. Hän katsoi juustoon...Hän kurkotti käpälänsä ja pisti juuston taskuunsa. Sitten hänen katseensa liukui eteenpäin ja pysähtyi pieneen pannukakkupalaan.
- Se on meidän! pikku Myy huudahti ja hyppäsi istumaan pannukakun päälle.
- Ei noin saa käyttäytyä, nuhteli Mymmelin tytär. Hän siirsi sisarensa pois, harjasi pannukakun ja piilotti sen liinan alle."


Tuo koko yläosan kirjoitus on lainaus kirjasta. Pakastimesta löytyi mustikoita ja hilloa teki mieli pannarin kaveriksi. Ratkaisu tuohon löytyi googlettamalla. Marjahillo pakastemarjoista mikrossa.


Ei tää blogi kuitenkaan ole muuttumassa leivontablogiksi. Kannattaa kokeilla tuota ohjetta, eri ohjeilla tulee vaan niin erilaista pannaria.

Ens kerralla sitten jotain muuta..
Posted by Picasa

10 kommenttia:

  1. Eikös tuohon tule ollenkaan rasvaa missään muodossa? Kun itse teen niin ainekset ovat nuo mutta lisään desin verran öljyä ja neste lisätään aika kuumana niin ei tarvitse odotella turpoamista.

    VastaaPoista
  2. Ihan pieni vinkki, jos et satu ennestään tietämään ( minä opin sen vasta 52 vuotiaana) kun sekoittaa ensin maidon ja jauhot ja lisää vasta sitten munat, niin ei tule "kokkareita" taikinaan.

    VastaaPoista
  3. Pitihän tätä kokeilla ja hyvää tuli - kyllä muumimamma osaa! ;) Ja kiitos Lellu vinkistä!

    VastaaPoista
  4. Eih! Tuo näyttää niiiiiin ihanalle. Just nyt ei mitää herkkua kahvin kanssa, joten katson kuvia ja kuolaan :O)

    VastaaPoista
  5. Lezzie: Ei tuu rasvaa ollenkaan. Tuo nesteen kuumana lisääminen oli ihan uutta mulle, täytyykin kokeilla!
    Lellu: Tästäkin olin ihan tietämätön, laitetaan tääkin kokeiluun!
    MiEiVi: Juu namia on!
    KahviKaneli: Pannari on just siitä kiva kun tulee nopeesti eikä tarvii paljon mitään aineksia!

    VastaaPoista
  6. Nam, näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
  7. Oi, pannari on aina pannaria ja hyvää, mutta tuo mustikkahillo sai nyt kyllä suun napsamaan. Se on ihanan näköistä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, pakastemarjat on terveellisiä mut hillo on aina hilloo :)

      Poista
  8. Varsin herkullisen näköinen pannari ohje. Tykkään kun tuossa ei sitä rasvaa tarvita. Lähtee kokeiluun! :)

    VastaaPoista

Kiitos jos jaksoit kommentoida! Tervetuloa uudelleen sivulleni!

Paluu?

Selailin vanhoja blogitekstejäni, vähän niinkuin päiväkirjaa. Tuon jutun tein tuolloin ja tuon tuolloin, välillä ei valmistunut mitään. Vaik...