torstai 9. lokakuuta 2014

Superhyvää kasvishyvää

Ruoanlaitto tuntuu joskus tylsältä ja monesti tulee pyörittyä samojen ruoka-aineiden ja reseptien ympärillä. Meillä suositaan yleensä kana-, kasvis-, ja kalaruokia, joskus harvoin punaista lihaa.

Paikallislehdestä bongasin mielenkiintoisen reseptin jota kokeilin nyt illalla. (ei kyllä näytä hyvälle, mutta maistuu)


Juureslasagne

3 (n.250g) porkkanaa
pala (n.100g) lanttua
1/2 (n.100g) purjoa (laitoin tavallista sipulia)
1 paprika (en laittanu)
200g käsiteltyjä mietoja metsäsieniä (laitoin tuoreita herkkusieniä)
2 rkl öljyä
3/4 dl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
1 tl suolaa (laitoin 1/2 tl)
chiliä oman maun mukaan (laitoin ripauksien kuivattua chilirouhetta)
1 rkl oreganoa
1 tl mustapippuria (laitoin vain 1/2 tl)
150g juustoraastetta
noin 10 lasagnelevyä

1. Kuori porkkanat ja lanttu. Halkaise ja huuhtele purjo. Halkaise paprika ja poista siemenet. 

2. Raasta porkkanat ja lanttu. Hienonna purjo, kuutioi paprika.

3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää käsitellyt ja pilkotut sienet kattilaan, paista hetki.

4. Lisää kasvikset ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

5. Lisää vehnäjauhot, kasvisliemi ja mausteet. Anna hautua vielä noin 10 minuuttia.

6. Lisää juustoraasteesta reilu puolet kastikkeeseen. Kiehauta.

7. Kokoa lasagne kerroksittain kastikkeesta ja lasagnelevyistä. Levitä alimmaiseksi ja päällimmäiseksi kastiketta. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta.

8. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. 

9. Peitä vuoka foliolla uunista ottamisen jälkeen ja anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

10. Tarjoa salaatin kera. 

Suosittelen, oli hyvää! Oli, koska kaksi henkilöä on syönyt jo puolet huomisesta ruoasta :)

2 kommenttia:

Kiitos jos jaksoit kommentoida! Tervetuloa uudelleen sivulleni!

Paluu?

Selailin vanhoja blogitekstejäni, vähän niinkuin päiväkirjaa. Tuon jutun tein tuolloin ja tuon tuolloin, välillä ei valmistunut mitään. Vaik...