tiistai 16. huhtikuuta 2013

Kalakukko

Viikonloppuna miehet narrasivat ahvenia. Jäätä oli kuulemma vielä kairan mitta mutta jään päälläkin vettä... iik, kevätjäät ovat kamalia kun ne humpsahtelevat ja paukkuvat! Kaupasta lisää muikkuja ja kalakukon tekoon...




Laitoin ekaa kertaa taikinaan kunnolla voita ja lisäksi rypsiöljyä. Sekaan vielä pari kananmunaa ja kalojen alle muutama ruokalusikallinen puuroriisiä nesteitä imemään. Nettiohjeiden mukaan pitäisi tulla pehmytkuorinen kukko ja totta, ei mene hampaat palasiksi tätä syödessä.

Nam, nam !
 

Löysin sattumalta kivan videon Youtubesta kalakukon teosta, hauska !  Tuolleen ei meidän kukkoa kyllä ole ikinä leikattu vaan nätisti siivuja :)

6 kommenttia:

  1. Slurps, nyt alkoi tekemään mieli kalakukkoa :P

    VastaaPoista
  2. Nam kun on hyvän näköistä!

    VastaaPoista
  3. Herkullinen kalakukko.. nuuh, tuoksu tulee ihan tänne asti. Silmillä söin sen:)

    VastaaPoista
  4. Juu, hyvää oli ja rippeet on enää jäljellä. Ennen näitä tuli leivottua useastikin, nyt oli monen monta vuotta väliä. Seuraavaan kertaan ei mene kyllä yhtä kauan aikaa.

    VastaaPoista
  5. Kalakukko vieköön, kun näyttää hyvältä!! :)

    VastaaPoista
  6. Tuore kalakukkoa ja voita päälle, nami nam!
    Meillä täällä Kainuussa kalakukko tehtään yleensä avonaiseksi ja äitini ohjeella itsekin niin olen joskus tehnyt.

    VastaaPoista

Kiitos jos jaksoit kommentoida! Tervetuloa uudelleen sivulleni!

Paluu?

Selailin vanhoja blogitekstejäni, vähän niinkuin päiväkirjaa. Tuon jutun tein tuolloin ja tuon tuolloin, välillä ei valmistunut mitään. Vaik...