sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Miehen setti

Isänpäiväksi valmistui miehelle lapaset ja pipo. Mallit löysin Novitan 7-veljestä lehdestä 2012. Molemmissa malleissa on lanka käytetty kaksinkertaisena joten valmista tuli aika äkkiä. Yksi lapanen valmistui hammaslääkäripäivystyksessä istuskellessa, onneksi otin kutimen mukaan niin ei ihan niin paljon kerennyt pelätä kun oli muuta puuhaa. Mikä kumma siinä on että se paikka saa aina ihon nousemaan kananlihalle, huh!

Novita 7-veljestä kaksinkertaisena, puikot 5 1/2

 Lokakuussa istutettu amarylliksen sipuli taitaa sittenkin tehdä myös kukkia eikä vaan lehtiä, kuten ekana pelkäsin. Voisikohan noi lehdet leikata pois kukan siitä kärsimättä? Jostain luin että jos Amaryllis kasvattaa ensin lehtiä kukkien alut voivat jäädä jotenkin ansaan eikä niillä ole tilaa kasvaa.


 Toissapäivänä ikuistin aurinkoa ja Vesijärveä. Kuvat Niemen satamasta kahvisaareen ja ruoriniemeen päin. Lunta ei ollut oikeastaan silloinkaan paljoa enää ja tänään on sitten nurmikotkin ihan vihreänä, ihan pieniä lumikasoja näkyy siellä täällä.
Ilmatieteen laitos kertoi näin säästä Lahti, laune

Tuorein säähavainto: 11.11.2012 15:20 Suomen aikaa
Lämpötila 2,9 °CKosteus 95 %
Kastepiste 2,2 °CKaakkoistuulta 3 m/s
Puuska 6 m/sPaine 1008,3 hPa
Lumensyvyys 0 cmPilvistä (8/8)
Näkyvyys 19 km


Leppoisaa isänpäivän iltaa kaikille vierailijoille!

8 kommenttia:

 1. Pystyit sentään neulomaan noin jännässä paikassa...
  Kivat kuvat rannalta. Jospa tänä talvena tulisi kunnon jää, että pääsisi tuonne jäälle hiihtämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, neulominen hieman hälvensi jännitystä :) Mullakin on ollu tarkotus ostaa sukset jo viime vuonnaki mut jäi. Toisaalta jäätkin tulivat vasta aika myöhään, tapaninpäivänäkin oli mahtava myrsky eikä jäätä vielä missään.

   Poista
 2. Leppoisaa iltaa sinnekin!
  Itse en uskaltaisi leikata rylliksen lehtiä, kun kasvit kumminkin lehtiäkin tarvitsevat, tosin eniten kai seuraavan vuoden kukan tekoon, kun ne keräävät ravintoa siihen. Eli jos heität sipulin tämän joulun jälkeen pois, niin kai ne sitten voi leikatakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä jätän ne sitten paikalleen kun oli tarkotus koittaa tämä sipuli säilöä. Ainakin jos tekee kauniita valkoisia kukkia, tän väristä kun ei ole aiemmin ollut.

   Poista
 3. Mahtavat olla lämpimät pipo ja lapaset, kun on kaksinkertaisella tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän näillä tarkene ellei nyt ihan ennätyspakkasia tule !

   Poista
 4. Sinulla täällä kaikkea kaunista esillä,kauniita kuvia ja käsitöitä.
  Ja todella komea kissa.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Hupi vilkuttaa tassullaan! Tervetuloa lukijaksi!

  VastaaPoista

Kiitos jos jaksoit kommentoida! Tervetuloa uudelleen sivulleni!

Paluu?

Selailin vanhoja blogitekstejäni, vähän niinkuin päiväkirjaa. Tuon jutun tein tuolloin ja tuon tuolloin, välillä ei valmistunut mitään. Vaik...