perjantai 26. lokakuuta 2012

Viikonloppu lähestyy

Pari päivää sitten tuli leivottua pitkästä aikaa kahvikakkua, en edes muista milloin oli se edellinen kerta. Harvoin kun tulee leivottua löytyy kaapistakin vain yksi kakkuvuoka 1,8 l ja se on moneen taikinaan liian iso. Nyt löytyi hyvä resepti tiikerikakkuun Valion sivuilta jolla sain kakun onnistumaan eikä se jäänyt ihan kääpiön kokoiseksi. Uunissa tuo olisi voinut olla hieman vähemmän aikaa mutta hyvää oli tuollaisenakin.



Aamulla odotti ei niin toivottu yllätys kun ulos katsoin, ensilumi. Tuon kuvan nappasin parvekkeelta, ulos ei edes tehnyt mieli, kunnon myrsky tuntui olevan ja lunta tulee lisää. Toivottavasti tuo sulaa pois, talven ei ihan vielä tarvitsisi alkaa, ei kuulu todellakaan suosikkivuodenaikoihini! No on lumesta jotain hyötyäkin, tulee heti ihan vähän jouluinen olo.

Mukavaa viikonloppua!

9 kommenttia:

  1. Voi minä niin tykkään talvesta.... On niin mukava vuodenaika varsinkin kun koirapojan kanssa ulkona liikkuu... Koiruus on aivan onnessaan samoin emäntä, kun ei tule kurat sisälle..... ;O) Tigrukakkua nam.... enpä muista milloin olen tehnyt...vuosia sitten...pitäisi oikein kokeilla... Aivan IHANA fontti sinulla blogissa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks suomessa on neljä vuodenaikaa niin löytyy jokaiselle mieluinen! Kiitos, muokkasin taas hieman blogipohjaa, josko tämä pysyis vähän aikaa.

      Poista
  2. Kakut ovat kyllä hyviä, kun niitä leipoo harvoin. Olen keksinyt kakkuvuualle olen keksinyt kyllä muutakin käyttöä. Siinä leipä kypsyy tasaisesti ja mureke kypsyy varmasti myös sisältä.
    Vuoka on meillä siis viikoittain käytössä, vaikka kakkua leivon ehkä kerran kolmessa kuukaudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna, tosi hyviä vinkkejä monikäyttöiseen kakkuvuokaan...en ole ikinä tullut edes ajatelleeksi, että sitä voisi käyttää muuhun kuin kakkuihin.kiitti siis vinkistä.

      Poista
    2. Nuo vinkit täytyy laittaa kokeiluun, kiitos.

      Poista
  3. Kyllähän lumi tuo valoa lisää, mutta en minäkään siitä pidä. Onneksi se vähä, mitä tänään ehkä tulee, sulaa täällä etelässä ensi viikolla pois. Pääsee meinaan istuttamaan loppuja tulppaaneja ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tännekin lupailtiin et ens viikolla sulaa, pidänpä sille peukkuja. Mä istutin parvekkeelle katajan jotain kuukausi sitten, viel on hengissä tiedä sitten säilyykö talven. Ehkä joku styroksi ympärillä vois auttaa..

      Poista
  4. Pöh... meillä ei vielä lunta näy.... vois jo tulla ei olis niin pimee, kun ei noita katuvaloja hirveen tiheessä täällä ole. Mmmm, tiikerikakku on ihanaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennemmin tai myöhemmin sitä aina tulee. Mä heitän ilomielin nää lumet täältä sinne, ota koppi :)

      Poista

Kiitos jos jaksoit kommentoida! Tervetuloa uudelleen sivulleni!

Paluu?

Selailin vanhoja blogitekstejäni, vähän niinkuin päiväkirjaa. Tuon jutun tein tuolloin ja tuon tuolloin, välillä ei valmistunut mitään. Vaik...