lauantai 11. kesäkuuta 2011

Iltaompelua

Kännykkäpussin ompelu on aika haastavaa, ainakin silloin kun kangaspalat kaivetaan hirveällä innolla esiin ja sitten vaan leikellään sen kummemmin ajattelematta. Hikihän siinä tuli monta kertaa.


Ostin vähän aikaa sitten pyöröleikkurin ja asteikkoviivaimen ja tänään kokeilin noita ekan kerran. Tosi kivat käytössä ja ihan oikeasti helpottavat leikkaamista ja mittaamista. Noita ostaessa oli mielessä tilkkutyöt, terän pitäisi leikata useita kankaita päällekäin, nythän mulla ei ollut kuin nuo kaksi, vanun leikkasin saksilla. Leikkausalustana toimii vanha leikkuulauta, se kun jäi vielä ostamatta.


Seuraavaa hikoilua välttääkseni kirjoitin tähän ohjeen:
Ompele vanu päälliseen kiinni siksakilla, pitkät reunat ja pohja yhteen, vuori samoin, kansiläppään vanupala ja ompelu pussiksi. Ompele vuori ja päällinen yhteen etuosan matkalta oikeat puolet vastakkain. Ompele valmis läppä takakappaleeseen kuvan mukaan. Työnnä vuori pussukan sisään, käännä läppä oikeaan asentoon ja ompele vuorin puolelta kiinni suoralla ompeleella.Kiinnitysnapin valintaa, onneksi olin saanut järjestettyä suurimman osan napeista minigrip pusseihin kenkälaatikkoon..
Sopiva nappi löytyi pusseista, kiinnitysnyöri on ohutta letitettyä puuvillanyöriä jonka ompelin koneella läppään kiinni. Laitoin mahdollisimman ison napin ettei pussi aukea vahingossa.


Valmis pussukka. Tämän annoin lahjaksi, itselle olisi myös käyttöä kun kännykkä pyörii ympäri laukkua ja eihän sitä mistään löydä silloin kun tarvitsee. Kaikkea tarpeellista kun tuppaa olemaan laukku pullollaan.

Lomasäät ovat jatkuneet mukavina, mitä nyt hyttyset, mäkäräiset tai sääsket ovat vähän pureskelleet, kauhea paakku otsassakin :)

5 kommenttia:

 1. Minäkin ostin jo toissa talvena tuon pyöröleikkurin. En vaan ole sitä kertaakaan käyttänyt!! Miksihän ostin...

  Ja mäkäräiset ovat syöneet minun kaulan ja korvanlehdet täysin turvoksiin. Vaikka kuinka yritän positiivisesti ajatella, että pikkulinnut tarvitsevat hyönteisiä syödäkseen, niin mäkäräiset ja itikat vois poistua maan päältä!!

  Minun pitäisi opetella käyttämään kännykkäpussia. Minulla niitä on jo pari, mutta aina se kännykkä on vaan jossain....

  VastaaPoista
 2. Minähän en osaa ommella pätkääkään, joten ihailen hirveästi ihmisiä, joilta tuokin homma käy kuin luonnostaan. Hieno pussi!

  VastaaPoista
 3. Leikkuualusta kannatta ehdottomasti hankkia, sillä saa reunat helposti suoriksi ja oikean mittaisiksi. Kuvassa näkyvät sakset ovat myös tosi kevyet ja hyvät. Ostin ne keväällä ja olen tykännyt paljon. On sulla napit hienossa järjesyksessä!

  VastaaPoista
 4. Kiva lukea ja katsoa ompelutöitä. Minullakin olisi yksi hamonen leikattuna, pitäis vaan istahtaa koneen ääreen. Hyvä idea tuo nappien pussittaminen, pitääpä ottaa käyttöön.
  Ensimmäisen lomapäivän olen siivonnut kaappeja ja päivitellyt kertyneen tavaran määrää. Mitään ompelukseen sopivaa en kuitenkaan vielä laittanut pois :)
  Jos blogi ei löydy linkin takaa niin tässä osoite: http://tellu-tellervo.blogspot.com/
  Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Pami: Kannattaa kokeilla leikkuria, on todella kätevä ja nopea. Kaikenlaisille öttiäisille sanotaan siis yhdessä yök! Mä olen käyttänyt kännypussia joka päivä!
  Marjut: Mä olen taas ommellut ihan teinistä asti, joskus jopa työkseni yli 10 vuotta.
  Riitta: Täytyy laittaa ostoslistalle, ilmankos terä lähti omille teilleen jos ei ollut tarkka.
  Tellu-Tellervo:Ekat lomapäivät menevät aina melkein siivoiluun itselläkin, kait sitten on mukavampi aloittaa lekottelu kun on paikat enemmän kunnossa.

  VastaaPoista

Kiitos jos jaksoit kommentoida! Tervetuloa uudelleen sivulleni!

Paluu?

Selailin vanhoja blogitekstejäni, vähän niinkuin päiväkirjaa. Tuon jutun tein tuolloin ja tuon tuolloin, välillä ei valmistunut mitään. Vaik...