maanantai 17. syyskuuta 2012

60-lukulainen

Meidän koti on sisustukseltaan melkoista sillisalaattia - täältä löytyy uutta, perittyä, kirpputorilta ostettua - monen eri aikakauden sekoitusta. Pienellä huonekalujen järjestelyllä löytyi tilaa tälle kirpputorilta löytyneelle viehättävälle nojatuolille.


Ennen tuolin paikalla oli mummolta peritty vanha koivuinen liinavaatekaappi, nyt kaappi löysi uuden paikan ruokapöydän luota. Tuoli sopii hyvin huoneeseen mistä löytyy myös 60-l kirjahylly, valinten pöytävalaisin ja 70-l kattovalaisin..
Onko kellään muistoja kuvassa olevasta tuolista? Kenen valmistama ja osuuko vuosi tuonne 60-luvulle? Tuolia piti kuvata mutta Hupi loikkasi heti kuvaan mukaan, linssiluteen vikaa tuntuu olevan:)


Hupille tein virkatun hiiren, sisään laitoin kinder munan yllätyskuoren ja pari makaronia rapisemaan. Tälläkin on leikitty, voiton vie kuitenkin karvahiiri, se jaksaa kiinnostaa aina vain.

Villatakista on valmistunut takakappale ja toinen etukappalekin oli jo pitkällä kunnes huomasin aloituksessa virheen ja purkuunhan se meni.. No, jospa tällä viikolla olisi aikaa käsitöille kun saan nauttia viimeisestä kesälomaviikosta!

Mukavaa maanantaita!

8 kommenttia:

 1. En ole asiantuntija, mutta varmaankin tuolisi on aika arvokas. Olisiko Kukkapuro tai joku muu suunnitellut, mutta arvoa varmaan on. Glorian Antiikki lehteen voi lähettää kuvan ja tekstin ja kysellä tavaroista. He tietävät varmasti. Tuoli näyttää tosi hyväkuntoiselta ja -50 ja -60 luvun kalusteet on tosi kysyttyjä nykyään.

  VastaaPoista
 2. Juuri tuollaisesta tuolista ei ole muistoja... Hupilla on ihana ilme :-D Kukkuu, mä oon täälläää!

  VastaaPoista
 3. Mutta onpas viehättävä tuoli:)

  VastaaPoista
 4. Tyylikäs tuoli! Tykkään kun selkänoja on korkea. Joo, tuoli on löytänyt kunkkunsa:)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtava tuoli!
  Tuollaisen kyllä ottaisin omaan huusholliinikin.
  Kyllähän jokainen vähänkin hyvän päälle ymmärtävä, tietää missä on paras loikoilla.

  VastaaPoista
 6. PunainenTupa:Kiitos tiedoista, yritin googlettaa kuvia, mut en ihan samanlaista löytänyt. Luulisin tuon kuitenkin olevan kotimainen, ei kai tuolloin paljon ulkomaista tuotantoa tänne kulkeutunut? Saila: Hupi oli tänään jo puoliksi saunassa meidän kanssa, lauteiden alle uskaltautui. Ehkä sitten ens kerralla.Joka paikkaan se tulee mukaan. IhanHelmee: Niin mustakin :)joskus tekee kivoja löytöjä. Paula Kristiina:Selkänoja varmaan tekee tän mukavaks istua ja vähän kaartuva yläosa. Hupi on vähän tuohon jo terotellu kynsiäkin.. ellu: Minä olen kanssa ihan iloinen tästä löydöstä ja niin näköjään Hupikin.

  VastaaPoista
 7. PunainenTupa:Kiitos tiedoista, yritin googlettaa kuvia, mut en ihan samanlaista löytänyt. Luulisin tuon kuitenkin olevan kotimainen, ei kai tuolloin paljon ulkomaista tuotantoa tänne kulkeutunut? Saila: Hupi oli tänään jo puoliksi saunassa meidän kanssa, lauteiden alle uskaltautui. Ehkä sitten ens kerralla.Joka paikkaan se tulee mukaan. IhanHelmee: Niin mustakin :)joskus tekee kivoja löytöjä. Paula Kristiina:Selkänoja varmaan tekee tän mukavaks istua ja vähän kaartuva yläosa. Hupi on vähän tuohon jo terotellu kynsiäkin.. ellu: Minä olen kanssa ihan iloinen tästä löydöstä ja niin näköjään Hupikin.

  VastaaPoista
 8. Todella hyvänmallinen tuoli.... mistähän tuommosen löytäis....

  VastaaPoista

Kiitos jos jaksoit kommentoida! Tervetuloa uudelleen sivulleni!

Paluu?

Selailin vanhoja blogitekstejäni, vähän niinkuin päiväkirjaa. Tuon jutun tein tuolloin ja tuon tuolloin, välillä ei valmistunut mitään. Vaik...