Lanttilan kirpputorilta löysin kivan vanhan villahuovan. Tungin sen pesukoneeseen villaohjelmaan ja päälle kuivausrumpuun, lopputulos on aika kuohkea ja pehmeä. Kuosi tuo mieleen lapsuuden, mielestäni meillä oli melko samanlainen kotona joskus kauan, kauan sitten..
Ihan perinteinen mansikkakakkukin tuli tehtyä. Viimeaikoina on valmistunut enemmän hyytelökakkuja, niinpä ihan tavallinen täytekakku maistui vaihteeksi tosi, tosi hyvältä myös.
Mansikkakakku
6 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 sl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
n. 1 dl sitruunalimonadia tai vaaleaa mehua
Täyte ja pinta:
1 prk vispautuvaa vaniliinikastiketta (2 1/2dl)
2 dl kuohukermaa
3/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Väliin ja päälle:
n. 1 1/2 l mansikoita
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan. Sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat.
3. Kaada taikina voideltuuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen suureen vuokaan 23-26 cm.
4. Paista kakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 35-40 min.
Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan ja kostuta struunalimonadilla. Vatkaa vaniljakastike ja kerma erikseen vaahdoksi ja yhdistä vaahdot, mausta tomu- ja vaniljasokerilla. Kokoa ja koristele mieleiseksi.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Mukavaa heinäkuuta - ehkäpä viimeinkin saatais nauttia kesäsäistäkin!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Upeat perinteiset patalaput.Tuli ihan alakoulussa tekemäni patalappu mieleen,pitää kyllä itsekin kokeilla tehdä.
VastaaPoistaNami mikä kakku.
Hienot patalaput ja kortti! Kuivakukista saa tosi kaunista. Mansikkakakku maistuis tännekkin,nams:)
VastaaPoistaKivat pannulaput!
VastaaPoistaHieno mansikkakakku! Sääkartalla näyttää olevan ihan hellelukemia (ja ukkosta). Lämmintä viikonloppua!
VastaaPoistaKiitos patalappuvinkistä! On se kumma etten mä keksi muka jämälangoista ikinä mitään, ei luulis olevan niin vaikeaa tehdä vaikka just noita pannulappuja..varsinkin kun omat olemassaolevat on ihan karseat (kuka käski ostaa valkoiset :). Mut siis toi nyörijuttu..että sais ne jämäköiksi. Minkälaista narua/nyöriä käytit?
VastaaPoistaKiitos! Nää oli kivat ja nopeat tehdä, nyörinä oli jotain puuvillaisen tuntuista n. 2 mm leveää, olis voinu olla hieman paksumpaakin jos haluaisi vielä jämäkämmät, mutta tätä sattui kotoa löytymään ja aika kivan tuntuiset tuli. Teen varmaan lisääkin, nämä kun meni tyttärille. Meillä oli viime yönä kunnon ukonilma!
VastaaPoistaKauniita patalappusia ja ihana kortti... suussasulavan herkullisen näköisen mansikkakakun olet tehnyt..nam:-)
VastaaPoista