keskiviikko 3. elokuuta 2011

Lyhythihainen pitsitunika

Nyt kun helteet ovat kait hieman helpottaneet sain intoa tehdä tämän hetken jo valmiina olleen pitsipaidan valmiiksi. Omaan perinteiseen tyyliini ompelin saumat koneompeleella, joten valmista tuli ilman kamalaa tuskailua.Malli on Novitan kesä 2011 lehdestä, malli numero 76. Lankana Puro Batik väri n:o 857 jossa vihreää, violettia vaaleanpunaista eri sävyissä. Kaula-aukossa on reikäneulekerrokseen pujotettuna nyöri jolla voi säätää kaula-aukon leveyttä.Pitsineuleuleesta muodostui pieniä kolmioita. 


Lehden mainoskuvassa kaula-aukko on laskettuna hartioille, tuossa minun ottamassani kuvassa nyöri on kiristetty suht ison kaula-aukon kokoiseksi. Mielestäni neule ei tarvitse sen kummempaa viimeistelyä, sumuttamista tai mittoihin venyttämistä - pinta on hieman rouhean näköinen, se on minusta vain hyvä juttu.

Elokuussa jo mennään ja virkattu kesälaukku makaa vielä pöydällä - osina.
 Tervetuloa uudet lukijat ja ihanaa loppukesää kaikille lukijoille!

6 kommenttia:

 1. Hassu juttu, tällä kertaa eri malli, mutta sama lanka :) Minun on vielä kesken.

  VastaaPoista
 2. Justiin kattelin tuota lehteä ja tuotakin mallia, kun etsiskelin ohjetta turkoosille Malibu langalleni!? :) Mutta ehkä päädyn siihen Purosta virkattuun tunikan ohjeeseen. Nätti pusero tuli.

  VastaaPoista
 3. Todella nätti pusero! Tuo on Puro Batikista minun lempparivärini!

  VastaaPoista
 4. Hieno pusero. Olen ohittanut tämän mallin, koska olen säikähtänyt isoa kaula-aukkoa. En siis tullut ajatelleeksi, että sen voisi kiristää ihan "normaaliksi".

  VastaaPoista
 5. Onpa nätti! En huomannut koko malli lehdessä.

  VastaaPoista
 6. Rentukka: Täytyy tulla kurkkaamaan.Santra ja Eikku, kiitos :)violetti tuntuu minun silmiini just nyt kivalta. Lammas: Minuakin hieman kaula-aukon koko hirvitti :) Marjut: Niin, musta tuossakin lehdessä oli paljon kivoja malleja!

  VastaaPoista

Kiitos jos jaksoit kommentoida! Tervetuloa uudelleen sivulleni!

Paluu?

Selailin vanhoja blogitekstejäni, vähän niinkuin päiväkirjaa. Tuon jutun tein tuolloin ja tuon tuolloin, välillä ei valmistunut mitään. Vaik...