Joulu meni ja eilen herkuteltiin tällaisella kakulla:
Valkosuklaa-puolukkakakku
(8-10 palaa)
Ainekset:
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl kardemummaa
ripaus neilikkaa
Kostutus: 1 - 1 1/2 dl omenatäysmehua
Täyte:
150 g (n.3 dl) puolukoita (pakaste)
100 g valkoista leivontasuklaata
1 tlk (2dl) kuohukermaa
1 tlk (200g) maustettua rahkaa, lime-valkosuklaa
Koristeeksi: 50g (n. 1 dl) puolukoita (pakaste)
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva ja maitoa vuorotellen keskenään sekoitettujen kuivien aineiden kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus noin 2 l).
2. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Halkaise pohja kahteen osaan.
3. Hienonna kohmeiset puolukat monitoimikoneella. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tai mikrossa. Vaahdota kerma. Sekoita suklaa ja rahka keskenään. Lisää kerma ja puolukat.
4. Kostuta pohja ja levitä päälle puolet täytteestä. Kostuta kansi ensin leikkauspinnalta, nosta kakun päälle ja kostuta vielä pinnalta. Levitä loppu täyte kakun päälle. Reunoja ei tarvitse kuorruttaa. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Koristele puolukoilla ennen tarjoamista.
Baktus huivikin valmistui tänään ja aloitin tekemään loppulangoista pipoa, niistä myöhemmin. Vaikkakaan ei pitänyt mitään uutta aloittaa ennen noiden ufojen valmistumista. Noo, poikkeus vahvistaa säännön.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos jos jaksoit kommentoida! Tervetuloa uudelleen sivulleni!