sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Lahjuksia

Muutaman joululahjan sain väsättyä tämä vuonna itse. Leikkiä langoilla kirjasta, unisukkien nimellä kulkevat sukat, kahdet samanlaiset jotka valmistuivat Novitan kukkaketo langasta. Son of stitch`n bitch kirjasta kaksi pipoa - melkein mallin mukaisina, Novitan 7-veikasta kaksinkertaisella langalla neulottuna. Tuosta linkistä selvisikin sitten miksen saanut lippaa mahtumaan pipoon :), no ei se haittaa, ihan hyvät niistä tuli ilmankin.



Joulu meni ja eilen herkuteltiin tällaisella kakulla:


Valkosuklaa-puolukkakakku
(8-10 palaa)
Ainekset:
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl kardemummaa
ripaus neilikkaa
Kostutus: 1 - 1 1/2 dl omenatäysmehua
Täyte:
150 g (n.3 dl) puolukoita (pakaste)
100 g valkoista leivontasuklaata
1 tlk (2dl) kuohukermaa
1 tlk (200g) maustettua rahkaa, lime-valkosuklaa
Koristeeksi: 50g (n. 1 dl) puolukoita (pakaste)

1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva ja maitoa vuorotellen keskenään sekoitettujen kuivien aineiden kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus noin 2 l).
2. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Halkaise pohja kahteen osaan.
3. Hienonna kohmeiset puolukat monitoimikoneella. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tai mikrossa. Vaahdota kerma. Sekoita suklaa ja rahka keskenään. Lisää kerma ja puolukat.
4. Kostuta pohja ja levitä päälle puolet täytteestä. Kostuta kansi ensin leikkauspinnalta, nosta kakun päälle ja kostuta vielä pinnalta. Levitä loppu täyte kakun päälle. Reunoja ei tarvitse kuorruttaa. Anna kakun mehevöityä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Koristele puolukoilla ennen tarjoamista.

Tämä kakku oli aikamoinen lätyskä ennen täyttämistä, eikä se sittenkään tullut kovin korkeaksi. Sanoisin sitä pikemminkin tortuksi kuin kakuksi :) . Hyvää se oli, eikä mataluuskaan haitannut.

Baktus huivikin valmistui tänään ja aloitin tekemään loppulangoista pipoa, niistä myöhemmin. Vaikkakaan ei pitänyt mitään uutta aloittaa ennen noiden ufojen valmistumista. Noo, poikkeus vahvistaa säännön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jos jaksoit kommentoida! Tervetuloa uudelleen sivulleni!

Paluu?

Selailin vanhoja blogitekstejäni, vähän niinkuin päiväkirjaa. Tuon jutun tein tuolloin ja tuon tuolloin, välillä ei valmistunut mitään. Vaik...